اخبار استان کرمان

قابل توجه دولت آینده؛ استان کرمان سرزمینی مملو از ثروت و زیبایی

بزرگ‌ترین استان کشور در انتظار توسعه

استان کرمان، سرزمینی سرشار از ثروت و زیبایی که در صورت توجه و مدیریت صحیح، می‌تواند مسیر توسعه‌یافتگی و پیشرفت اقتصاد خود را خیلی سریع طی کند.

استان کرمان در اقتصاد ایران تاثیر بسزایی دارد؛ صنایع ملی مس در کرمان و رفسنجان، معادن گل‌گهر سیرجان، ذغال‌سنگ، سنگ آهنگ، صنایع خودروسازی شهر بم، کشاورزی جنوب استان و … همگی از جمله پایه‌های مقاوم اقتصاد و صنعت استان کرمان به شمار می‌روند.

به گزارش باغ شهر، خبرگزاری مهر نوشت: استان کرمان سرزمینی مملو از پتانسیل‌های اقتصادی است که به دلیل عدم مدیریت بسیاری از آنها به تهدید تبدیل شده‌اند و حالا مردم منتظرند دولت سیزدهم برای رهایی استان از مشکلات راهکاری ارائه دهد.

استان کرمان اقتصاد
ارگ باستانی بم بزرگترین بنای خشت‌وگلی جهان

۷ گوهر میراث فرهنگی استان کرمان؛ آثار ثبت جهانی که مسئولان نمی‌بینند

ارگ قدیم بم، باغ شهر بم(منظر فرهنگی)، دو قنات اکبرآباد و قاسم‌آباد در بروات بم، باغ شاهزاده ماهان، کویر لوت، روستای میمند، قنات گوهرریز جوپار و گلیم شیریکی‌پیچ سیرجان از جمله آثار ثبت جهانی استان کرمان هستند، اما در کمال تعجب وقتی چند هفته قبل وزیر میراث فرهنگی دولت دوازدهم از استان کرمان بازدید کرد از وجود همچین آثار تاریخی و گردشگری در استان کرمان شگفت زده شد. این امر یعنی وزیر از حوزه مسئولیت‌اش در استان کرمان آگاه نبوده است.

استان کرمان، جا مانده از حلقه‌ی گردشگری کشور

استان کرمان به عنوان بزرگترین استان کشور در کنار پتانسیل‌های بالقوه‌ای که دارد با کمبودها و مشکلات عدیده‌ای هم روبروست، این استان هر چند در نوروز امسال پذیرای مسافران نیست اما با داشتن ۷ اثر ثبت جهانی و هزار اثر ثبت ملی هنوز به جایگاه واقعی خود در صنعت گردشگری ایران نرسیده است.

با وجود این پتانسیل‌ها اما در برخی از شهرستان‌هایی که آثار جهانی دارند حتی یک هتل هم وجود ندارد. از سوی دیگر در زمینه معرفی داشته‌های کرمان به گردشگران اقدام لازم انجام نشده به همین دلیل نمی‌توان ادعا کرد که کرمان در حلقه استان‌های گردشگری قرار گرفته است.

هر چند کرونا صدمات زیادی به صنعت گردشگری استان وارد کرده اما بسیاری دوران شیوع بیماری را فرصتی مناسب برای توسعه زیر ساخت‌های گردشگری و مرمت بناهای تاریخی کرمان می‌بینند اما عملاً شاهدیم که روند مرمت بناهای تاریخی و ساخت‌وساز زیر ساخت‌های گردشگری با رکود روبرو شده است.

استان کرمان اقتصاد

دقیانوس جیرفت، همچنان ناشناخته و منفعل

از سوی دیگر محوطه تاریخی دقیانوس در جنوب استان کرمان نخستین گام‌ها را برای قرار گرفتن در فهرست آثار جهانی برداشته است اما این محوطه تاریخی که قدیمی‌ترین لوح‌های دست‌نوشت بشر در آنها یافت شده است هنوز برای بسیاری از مردم کشور و حتی استان نیز ناشناخته است.

در حالی که این لوح‌ها می‌تواند مبدا کشف خط در جهان را تغییر دهد اما هنوز پیگیری‌های لازم برای خوانش این لوح‌ها و تغییر نگرش در زمینه سرمنشاء کشف خط انجام نشده است.

از سوی دیگر توسعه نامتوازن داشته‌های گردشگری در استان کرمان نیز بر مشکلات افزوده است، به طوری که شهرستان‌های ریگان و فهرج در شرق استان و چند شهرستان‌ جنوبی استان کرمان از امکانات بسیار محدود اقامتی برخوردارند و در سایر شهرستان‌ها هم وضعیت اقامتی استان قابل توجه نیست.

هر چند در دولت دوازدهم کم کاری در زمینه مرمت، احیا و توسعه زیر ساخت‌های میراث فرهنگی مشهود است که مردم دیار کریمان انتظار دارند در دولت سیزدهم گردشگری به عنوان چرخ محرک استان در پساکرونا مورد توجه جدی قرار گیرد.

خشکسالی در استان کرمان اسیر اما و اگرهای طرح‌ انتقال آب

استان کرمان اقتصاد

استانی مانند کرمان که بارندگی بلند مدت آن در سال به ۱۲۴ میلیمتر می‌رسد سالهاست برای همین میزان اندک بارندگی نیز در مانده بوده است.

بارش‌ها در سال جاری در کرمان وضعیت بحرانی‌تری یافته و عدد و ارقام کاهش ۷۵ درصدی بارش در استان نسبت به سال آبی گذشته را نشان می‌دهد، تغییرات اقلیمی گسترده در استان موجب بروز مشکلات اقتصادی و زیستی بیشتری در استان شده و در برخی از شهرستان‌ها تأمین آب شرب با چالش مواجه شده است.

صدها روستا در شرق استان از سکنه خالی شده‌اند و جمعیت آنها در حاشیه شهر کرمان سرریز کرده است.

بی‌عملی در زمینه انتقال آب شرب به کرمان در حالی هر سال بیشتر زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد که آب شرب بخشی از مردم شهر کرمان نیز در تابستان سال گذشته در اوج شیوع کرونا به صورت سیار تأمین شد و وضعیت در شهرها و روستاهای دور افتاده بسیار بدتر بود.

استان کرمان؛ بهشت کشاورزی، گرفتار در بی‌تدبیری

استان کرمان در کنار قابلیت‌های اقتصادی مختلف، در زمینه کشاورزی نیز سرآمد است و بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی در بخش کشاورزی متعلق به استان کرمان است

عدم برندینگ محصول نخلستان‌های استان موجب شده خرمای با کیفیت استان کرمان در بازارهای جهانی در مقایسه با محصول بسیار بی‌کیفیت اما دارای بسته بندی زیبای آفریقا و کشورهای عربی با قیمت کمتری به فروش برود.

سیاست‌های اشتباه دولت در جلوگیری از صادرات محصولات و یا عدم توانایی در مقابله با پدیده خشکیدگی خوشه‌های خرما، آفاتی مانند زنجره خرما هر سال خسارت‌های بی‌شماری به مردم می‌زند این در حالیست که تنها منبع درآمد مردم شرق استان کرمان فروش خرما است.

در شمال استان و زمین‌های پسته نیز وضعیت بهتر نیست، نوسان قیمت ارز، از دست رفتن بازار کشورهای اروپایی و آمریکایی در اوج تحریم‌ها، مشکلات ناشی از عدم ورود ارز به کشور و برخورد سیاسی با محصول پسته باعث شده مهمترین محصول غیر نفتی صادراتی ایران با چالش جدی مواجه شود.

۹۰ درصد محصول پسته سال ۹۸ در انبارها ماند و در سال ۹۹ نیز ۵۰ درصد از پسته همچنان در انبارها باقیمانده و امکان صادرات ندارد.

از سوی دیگر استان کرمان یک چهارم باغ‌های کشور را در خود جای داده است و شهرستان‌های جنوبی استان پایلوت کشت انواع محصولات در زمستان است و در تمام فصول سال یک میلیون نفر کشاورز در این مزارع درحال فعالیت هستند.

اما استان کرمان نتوانسته از این پتانسیل بزرگ استفاده کند و اکثر بحران‌های کارگری استان در زمین‌های کشاورزی جنوب کرمان رخ می‌دهد و هزاران تُن محصول کشاورزی بعد از تولید و صرف هزینه‌های گزاف در مزارع و باغ‌ها بدون اینکه برداشت شوند از بین می‌روند.

روند افت قیمت محصولات کشاورزی، دلال بازی در زمینه خرید و فروش محصولات و عدم درایت مسئولان برای حل این مشکلات هر سال هزاران نفر را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

امید است استان کرمان در دولت سیزدهم، با مدیریت بهتر، مسیر توسعه را سریع‌تر طی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه