اخبار باغشهر بم

گزارش تصویری: فصل برداشت خرما در بم با اصطلاح محلی خرما تکونی یا خرما جمع‌کنی

بم از شهرهای مهم تولید خرما به‌شمار می‌رود که فصل برداشت خرما بیش از ۱۰۰ هزار نفر بطور مستقیم در این بخش مشغول کار می‌شوند.

عکس/ فصل برداشت خرما یا در اصطلاح محلی “خرما تکونی” و “خرما جمع کنی” از مهم‌ترین فعالیت‌های مردمان شهر بم محسوب می‌شود.

در باغشهر بم همچون دیگر شهرهای تولیدکننده خرما؛ با فرا رسیدن فصل برداشت، تقریبا اکثر مردم مشغول جمع‌آوری محصول می‌شوند.

عکس نحوه خرما تکونی خرما جمع‌کنی در شهر بم سایت باغشهر
برای بالا رفتن از درختان بلند نخل از طناب‌های محکمی استفاده می‌شود که آن “پروند” می‌گویند. [با فتحه پ و واو] / عکاس: ساره تجلی
فصل برداشت خرما معمولا از اواخر مردادماه آغاز می‌شود و در اواسط شهریور اوج می‌گیرد و گاها تا نیمه‌اول مهرماه نیز ادامه خواهد داشت. برای برداشت خرمای مضافتی، هر درخت در چند نوبت تکانده می‌شود و بطورمعمول تمام خرمای خوشه‌ها همزمان به مرحله رسیدگی نمی‌رسند و به فاصله زمانی دو تا سه روز باید مجددا خوشه‌های درختان تکانده شود. به این مراحل چین اول، چین دوم و چین سوم می‌گویند.

در فصل برداشت خرما؛ مردم محلی بم به مرحله تکاندن خرما از خوشه‌ها؛ “خرما تکونی” و به جمع‌آوری خرما و بسته‌بندی آن نیز “خرما جمع‌کنی” می‌گویند.
عکس نحوه خرما تکونی خرما جمع‌کنی در شهر بم سایت باغشهر
در خرماتکونی یک نفر با پَروَند به بالای درخت می‌رود و چند نفر نیز چادرشب را می‌گیرند. / عکاس: ساره تجلی

عکس نحوه خرما تکونی خرما جمع‌کنی در شهر بم سایت باغشهر
پس از تکاندن خرما از درخت، نوبت به مرحله خرما جمع‌کنی و یا همان بسته‌بندی خرما می‌رسد که معمولا توسط خانم‌ها صورت می‌گیرد./ عکاس: ساره تجلی

عکس خرما جمع کنی خرما تکونی در بم سایت باغشهر بم
در فصل برداشت خرما نه تنها کودکان به بزرگتر‌ها کمک می‌کنند حتی نوزادان نیز از همان ابتدای زندگی خود با این سنت “خو” می‌گیرند./ عکاس: نگار خجسته بهزادی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه