نقش بم در احیای جاده ابریشم؛ خطوط ریلی بم_جیرفت_جاسک در سند راهبردی ایران و چین
راهآهن بم که هماکنون دو استان کرمان و سیستان را متصل کرده و باعث تکمیل اتصال شرق و غرب ایران شده، به زودی گسترش خواهد یافت.
شهر بم که در ایران باستان، از جمله شهرهای در مسیر جاده ابریشم بودهاست، هماکنون نیز در طرح احیای جاده ابریشم، نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
به گزارش باغ شهر، بم از کهنترین مراکز شهرنشینی در ایران و جهان میباشد و آثار تشکیل زندگی به خصوص پیرامون ارگ باستانی بم به ۶ تا ۹ هزار سال قبل باز میگردد.
احیای جاده ابریشم در سند راهبردی ایران و چین
یکی از طرحهای موجود در قرارداد همکاری اقتصادی ایران و چین، احیای جاده ابریشم است، و شهر بم به دلیل موقعیت استراتژیک خاص خود و قرارگیری در مسیر ترانزیت ایران به کشورهای شرق، از پتانسیل بالایی برای ایفای نقش در بهبود اقتصاد ایران دارد.
دکتر علی زینیوند استاندار کرمان در گفتگو با ایرنا با تاکید بر راهسازی و راه آهن با توجه به سند راهبردی با کشور چین، طرح جاده ابریشم و نقش استان کرمان در ترانزیت بین المللی جاده ای، گفت: به علت اتصال با دریای عمان و خلیج فارس به طور حتم باید ترانزیت ریلی را با این مناطق به سرانجام برسانیم و مطالعات مناسبی در این زمینه انجام شده است.
زینی وند افزود: اتصال راه آهن ریگان_ایرانشهر به عنوان برنامه راهبردی در دستور کار استان کرمان قرار گرفته، احداث راهآهن بم _جیرفت_جاسک از خطوط ریلی بسیار حیاتی است و همچنین اتصال کرمان–رفسنجان–یزد و کاهش طول ریل و ایمن سازی آن در دستور کار قرار گرفته که رفع موانع موجود این استان را به مرکز ترانزیتی ریلی بین الملی تبدیل میکند.