هارپ آمریکا زلزله بم را ایجاد کرد؟
شاید شما هم این نظریه که ‘پروژه هارپ آمریکا” دلیل فعال شدن مصنوعی گسل و رخدادن زلزله بم است را شنیده باشید.
طی سالهای اخیر هر حادثه و فاجعه طبیعی در سراسر جهان را به پروژه هارپ آمریکا نسبت میدهند. از جمله زلزله ۵ دی ۱۳۸۲ در شهر بم که ۷۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند.
پس از این زمینلرزه شایعات زیادی درخصوص نحوه فعال شدن گسل و حتی مصنوعی بودن زلزله بم مطرح شد و البته به اعتقاد کارشناسان صرفا نظریات تئوری توطئه است و با واقعیات و دلیل اصلی زلزلهها همخوانی ندارد.
پروژه تحقیقاتی هارپ آمریکا و ارتباط با زلزله بم
پس از زلزله بم شایعات متعددی در رابطه با چگونگی و چرایی این ‘رخدادِ غیرمنتظره’ بین مردم سراسر ایران نقل میشد. تشخیص واقعیات و شایعات از هم سخت شده بود و هرکس نظریهای را عامل اصلی فعال شدن گسل بم معرفی میکرد. عدهای ‘آمریکا و سلاحهای مخفیاش’ را دلیل زلزله مصنوعی در بم میدانستند.
هارپ چیست؟
High Frequency Active Auroral Research Program
برنامه تحقیقاتی یونوسفر فعال با فرکانس بالا (معروف به هارپ – HAARP)
اهداف و کارایی هارپ
- مطالعه روی بالاترین نقطه از جو زمین (یونوسفر)
- کنترل اثرات منفی جو روی ماهوارهها
- بهبود ارتباط رادیویی بین زیردریاییها
- ردیابی هرگونه زیردریایی حامل بمب هستهای
- تلاش برای ایجاد حفاظت در جو برای جلوگیری از انفجار بمب اتم در صورت شلیک احتمالی توسط دیگر کشورها
- کنترل آب و هوا و همچنین اهداف علمی و نظامی دیگر
شک و تردیدها به پروژه هارپ
از همان سالهای اولیه راهاندازی پروژه هارپ توسط آمریکا و قبل از آنکه زلزله بم رخ دهد؛ کشورهای مختلف هرکدام به دلیل منافع نظامی خود، نظریههای ‘تئوری توطئه’ را مطرح کردند. اروپاییها اولین گروهی بودند که هارپ را تهدید جدی برای جهان دانستند.
اولین اتهام هارپ: انفجار پرواز نیویورک _ پرواز
انفجار ناگهانی هواپیمای نیویورک – پاریس با ۲۳۰ سرنشین در سال ۱۹۹۶ نخستین اتهامی بود که پایگاه هارپ با آن مواجه شد. این پرواز تنها ۱۲ دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه منفجر شد و بقایای آن در اقیانوس اطلس سقوط کرد.
فرضیات متعددی بعنوان علت این حادثه مطرح شد که یکی از آنها امواج الکترومغناطیسی هارپ بود.
کمیسیون امنیت و دفاع اتحادیه اروپا سال ۱۹۹۹ از احتمال استفاده آمریکا از هارپ بعنوان یک سلاح مخفی ابراز نگرانی کرد و خواستار پایبندی کشورها به مفاد قطعنامههای سازمان ملل شد.
همچنین سال ۲۰۰۲ روسیه نیز انجام پروژههای ژئوفیزیکی عظیم همچون هارپ را خطر باالقوهای دانست که میتواند به یک سلاح قدرتمند نظامی تبدیل شود و با انتشار حجم عظیمی از ‘امواج رادیویی فرکانس بالا’ روی کل کرهزمین تاثیر منفی بگذارد.
زلزله بم دومین اتهام هارپ
وقتی زلزله ۵ دی ۸۲ در بم رخ داد؛ شایعات و شبهات مختلفی در مورد چرایی و چگونگی این رخداد غیرمنتظره مطرح شد. از آنجا که در همان سالها آمریکا به خاک عراق تجاوز کرده بود و تهدیدهای نظامی علیه ایران هر روز بیشتر میشد؛ اکثر شایعات مربوط به اقدامات مخفی ایالات متحده برای فعال کردن گسلها در ایران بود و این کشور را دلیل ایجاد زلزله مصنوعی در بم میدانستند. البته این نظریات مخالفان زیادی داشت که معتقد بودند اگر آمریکا توانایی فعال کردن گسلها را داشت؛ قطعا تهران را برای این فاجعه انتخاب میکرد تا ضمن نابودی پایتخت، کشور را هم فلج کند. از طرفی در آن سالها، ایرانیان اطلاعی از پروژه هارپ نداشتند و موضوع ارتباط هارپ آمریکا و مصنوعی بودن زلزله بم کمتر نقل محافل میشد.
روزی که هارپ آمریکا در نظریات تئوری توطئه به متهم ردیف اول زلزله بم تبدیل شد
ابتدا رسانههای روسی؛ آمریکا و پروژه هارپ را عامل فعال شدن گسل و همچنین دلیل زلزله مصنوعی در بم، چین و هائیتی معرفی کردند
در این گزارش به زمینلرزههای شدید پیش از آن در سیچوان چین، کالیفرنیای آمریکا و همچنین زلزله بم اشاره شده بود.
درحالیکه کارشناسان مستقل ایران، گزارش روسها را تلاشی برای ایجاد اختلاف بیشتر بین ایران و آمریکا میدانستند؛ شبکه انگلیسی زبان پرستیوی وابسته به صداوسیما، این گزارشات تاییده نشده را بازنشر کرد و باعث گسترش شایعات و نظریات تئوری توطئه درخصوص مصنوعی بودن زلزله بم شد.
احمدینژاد و اشاره به سلاح مخفی آمریکایی
همچنین سال ۹۳ سرتیپ محمدحسن نامی از نظامیان ایران که در دولت احمدینژاد وزیر ارتباطات بود؛ مقالهای با عنوان ‘هارپ ابزاری کشنده در اختیار استکبار’ منتشر کرد.
این صحبتهای احمدینژاد و سرتیپ نامی، عامل دیگری شد تا همچنان تنور شبهات زلزله بم و ارتباط آن با پروژه هارپ در آمریکا ادامهدار باشد.انفجار پرواز نیویورک – پاریس
انفجار ناگهانی هواپیمای نیویورک – پاریس با ۲۳۰ سرنشین در سال ۱۹۹۶ اولین اتهامی بود که به هارپ وارد شده بود. این پرواز تنها ۱۲ دقیقه بعد از برخاستن از فرودگاه منفجر شد و بقایای آن در اقیانوس اطلس سقوط کرد. بعد از این حادثه فرضیههای اولیه متعددی شکل میگیرد: حمله تروریستی، ورود یک بمب به صورت قاچاقی به درون هواپیما، اصابت احتمالی یک شهابسنگ، هدف گرفتن اشتباهی این هواپیما توسط رزمناوهای نیروی دریایی آمریکا و یا آزمایش امواج الکترومغناطیسی توسط پایگاه هارپ. سرانجام نتایج تحقیقات ۴ ساله ستاد ملی ایمنی حمل و نقل ایالات متحده آمریکا در ۲۳ اوت ۲۰۰۰ منتشر شد. در این گزارش علت انفجار هواپیما نقص فنی در سیستم سوخت رسانی اعلام شد.
نظر کارشناس زلزله: هیچ بشری با هیچ سلاحی نمیتواند از جو به عمق زمین امواج زلزلهساز ارسال کند. علت از خود زمین است.
کشور ما روی گسل است و بدون دخالت دیگران هم در خطر زلزله هستیم
دکتر مهدی زارع عضو پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی: هیچ بشری در هیچ جا حتی با فناوری هارپ نمیتواند با ارسال امواج رادیویی ‘از جو به عمق زمین’ عامل فعال شدن گسلها شود.
ایران کشوری زلزلهخیز است که شهرهای آن روی تعداد بیشماری از گسل ساخته شدند و از هزاران سال قبل، سابقه زمینلرزههای بزرگ در کشور وجود دارد. کشور ما بدون هارپ و سلاحهای دیگر هم در خطر زلزله است.
اثر بشر از طریق هارپ یا فناوریهای دیگر معمولا بر پدیدههایی است که در سطح زمین یا نزدیک آن رخ میدهند، خاطر نشان کرد: بنابراین اغراق در این مساله به شبه علم و طرح مسائل غیر علمی و باورهای غیر واقعبینانه میانجامد. پدیدهای مانند زلزلهها از نظر اندازه و مکانیسم امروزه توسط دهها، صد و گاه هزاران ایستگاه لرزهنگاری در جهان ثبت و رصد میشوند و این طور نیست که کسی بتواند با نظریههای خیالی آنها را توضیح دهد.
پروژههای مشابه هارپ در روسیه و اروپا
پروژه هارپ آمریکاییها اگرچه شُبَهات زیادی دارد و انواع نظریات و فرضیات مختلف باعث شده تا شایعات و واقعیات زلزله بم و دیگر نقاط جهان قابل تشخیص نباشند؛ اما موضوع قابل تامل آن است که روسیه در ۴۰۰ کیلومتری مسکو پروژهای مشابه با هارپ را مدیریت میکند و اتحادیه اروپا نیز در کشور نروژ پایگاه تحقیقاتی مشابه با آنچه در آلاسکای آمریکاست، ایجاد کرده است اما این دو پایگاه هیچگاه به اندازه هارپ رسانهای نشدهاند.
دیگر مطالب مرتبط با زلزله بم:
روزی که زلزله بم معادلات سیاسی و اجتماعی جهان را بههم ریخت
علائم پیش از وقوع زلزله / چرا به بمیها هشداری داده نشد؟
زلزله بم چگونه معادلات سیاسی و اجتماعی جهان را بههم ریخت؟
آهنگ یاس (یاسر بختیاری) در حمایت از مردم بم