جلسه مسئولین بم با مردم معترض به احداث کارخانه شمش و روی دارزین
معترضین: کارخانه سرب و روی سلامتی مردم را تهدید میکند و نیاز به آب فراوان دارد که باعث نابودی منابع آبی منطقه میشود/ بابک اسماعیلی مدیر خان خاتون: تمام قوانین سازمان محیط زیست رعایت شده و آسیبی به آب کشاورزان و قناتها وارد نمیشود/ فرماندار: کارخانه مورد تایید نهادهای تصمیمگیر است و به منابع قنات آسیب نمیرسد/ دادستان: تمام مجوزها تابع قانون پیش رفته و تشویش اذهان عمومی جرم است.
مسئولین شهرستان بم به همراه بابک اسماعیلی و دیگر مدیران مجتمع فرآوری روی خان خاتون، جلسهای با مردم معترض به احداث کارخانه شمش و روی دارزین برگزار کردند.
به گزارش باغشهر، اعتراض مردم و کشاورزان بم نسبت به احداث کارخانه فرآوری شمش و روی دارزین باعث شد تا مسئولان شهرستان در اقدامی قابل توجه، جلسهای با حضور مردم معترض و سرمایهگذاران کارخانه برگزار کنند.
کارخانه شمش و روی دارزین بم با چه هدفی احداث میشود؟
دلیل اعتراض مردم به احداث کارخانه شمش و روی چیست؟
کمالالدینی ضمن اشاره به مقالات منتشر شده درباره کارخانه های سرب و روی در سطح کشور خصوصا کارخانه های انگوران زنجان بیان کرد: سرب باعث نگرانی ما است، بعد از گذشت چندین سال غلظت آلایندگی کارخانه سرب و روی انگوران زنجان به جایی رسیده که با دپو مواد باطله سرب و روی خوشحالی مردم از اشتغالزایی بوجود آمده جایش را به نگرانی و دغدغه مردم داده است زیرا کارخانه سرب و روی سلامتی مردم را تهدید میکند.
برخی دیگر از معترضان نیز با دغدغه تامین آب برای کشاورزی منطقه معتقد بودند که چنین کارخانهای آب فراوانی نیاز دارد و منابع آبی منطقه را تهدید خواهد کرد و نگران بودند که موضوع به خشک شدن منابع آبی اهالی نینجامد.
بابک اسماعیلی: تمام مراحل احداث کارخانه شمش بم مطابق با استانداردهای سازمان محیط زیست پیش میرود
دکتر بابک اسماعیلی مدیر مجتمع فرآوری خان خاتون (تهرود بم) و سرمایهگذار کارخانه شمش و روی (دارزین) به سوالات و ابهامات مردم پاسخ داد:
نه من و نه هیچ فرد دیگری حق ندارد کاری انجام دهد تا قناتها خشک شوند؛ من متولی محیطزیست نیستم اما سازمان محیط زیست برای صدور مجوز معیارهایی بسیار سخت گیرانه دارد؛ مدارک و استنادات این مجوزها به صورت شفاف موجود است.
بابک اسماعیلی درباره دغدغه تامین آب این کارخانه نیز توضیح داد: بحث تامین آب در دل یک قانون جاری مملکت رخ داده و در راستای سیاست های درست حفظ آب منطقه بوده است لذا منابع آبی کشاورزان بم دچار مشکل نخواهد شد.
فرماندار بم: تمام مجوزهای کارخانه “شمش و روی” قانونی و شفاف است.
دادستان بم: دستگاه قضا از سرمایهگذار قاطعانه حمایت میکند
محمد ضیاءالدینی افزود: در سالی که به نام تولید، پشتیبانی و مانع زدایی نامگذاری شده دستگاه قضایی از سرمایهگذار در چارچوب قانون حمایت قاطع می کند؛ خام فروشی یکی از بحث ها و مشکلات کشور است و سرمایه گذار به راحتی میتواند مواد را به جایی دیگر انتقال دهد و فرآوری کند پس در فضای مجازی مردم را تشویق به موارد اشتباه نکنیم زیرا این خلاف است.
وی تاکید کرد: با برگزاری این جلسه موارد علمی شفاف سازی شد؛ به عنوان مدعی العموم هر شخصی یا کارشناسی می تواند طرح را بررسی کند، اگر بحث علمی باشد حمایت میکنیم اما در غیر از این صورت تحت هیچ شرایطی نباید شاهد مخالفت ها یا جریان سازی های خلاف و مشوش کننده اذهان عمومی باشیم.
در پایان این جلسه عباس کمال الدینی دکترای فرهنگ و تمدن که یکی از مخالفان این طرح بود اعلام کرد که با صحبتهای مطرح شده در جلسه قانع شده و مخالفتی ندارد البته اگر بطور واقعی آسیبی به قناتها و منابع آبی منطقه وارد نشود و ثبت جهانی باغشهر بم و سلامتی مردم بهخطر نیافتد./ ایرنا