آثار هنرمندان باغ‌شهر بم

کتاب قصه اساطیر اثر محمدعلی علومی/ از مرجان و نگار تا میرزا مست و خمار

"قصه اساطیر" نوشته محمدعلی علومی؛ تطبیق، بررسی و تحلیل افسانه‌های ایرانی با مبانی اساطیری

معرفی کتاب قصه اساطیر به قلم محمدعلی علومی/ بررسی و توضیح داستان هزار و یک‌شب و قصه‌های ایرانی بر مبنای اسطوره‌ها.

محمدعلی علومی نویسنده، طنزپرداز، پژوهشگر و اسطوره‌شناس ایران و از فرهیختگان شهر بم است که تاکنون آثار متعددی از وی چاپ و منتشر شده است.[مشاهده آثار علومی]

معرفی کتاب قصه اساطیر از محمدعلی علومی

کتاب قصه اساطیر محمدعلی علومی
عکس جلد کتاب قصه اساطیر اثر محمدعلی علومی
کتاب قصه اساطیر که سال ۹۷ توسط نشر آموت منتشر شد، ۸۰۰ صفحه حجم دارد و استاد علومی ۸ سال برای نگارش آن وقت گذاشته است.

قصه اساطیر” که در قالب دو کتاب در یک مجموعه گردآوری شده است؛ در بخش اول به تحلیل و بررسی کتاب قصه‌های هزار و یک‌شب پرداخته و در بخش دوم به بررسی رابطه میان قصه‌های ایرانی و مبانی اساطیری آن توجه نشان داده شده‌است.

این اثر همچنین در پیوست خود چهار مقاله و نیز تصاویری درباره هزار و یک‌شب و برخی اسطوره‌های ایرانی و غیر ایرانی و فرهنگ عامه را در برمی‌گیرد.

علومی در کتاب نخست از این مجموعه به توضیحی درباره قصه‌های هزار و یک‌ شب و تحلیل و بررسی آنها پرداخته است. در ادامه نیز این کتاب سراغ رمزگشایی از نمادها و شخصیت‌های اسطوره‌ای این داستان رفته که در مجموع هشت مقاله مجزا را شکل می‌دهد. در کتاب دوم اما نویسنده با درج مقدمه‌ای درباره مبانی اساطیری داستان‌های ایرانی، به بررسی قصه‌هایی از جمله «نارنج و ترنج» به روایت مردمان کرمان و بم، «نگار»، «بی‌بی‌نگار»، «مرجان»، «میرزا مست و خمار»، «فاطیکو و سبزقبا»، «درخت شاه‌توت» و… پرداخته است که در مجموع شامل ۱۹ داستان می‌شود.

محمدعلی علومی در مقدمه خود بر این اثر عنوان داشته است: بحث اصلی و رویکرد این کتاب، تطبیق، بررسی و تحلیل افسانه‌های ایرانی با مبانی اساطیری است.

از هزار افسان دوران هخامنشیان و اشکانیان  که منبع اصلی «هزار و یکشب» قرار گرفت تا افسانه‌های رایج در فرهنگ مردم همه مبانی اسطوره‌های قدرتمند و موثر دوران خود را بیان می‌کنند./ مهر

کتاب قصه اساطیر محمدعلی علومی
عکس: شهرزاد و شهرباز (شهریار) _‌ داستان هزار و یک شب

«همه‌ی شخصیت‌های داستان‌های تودرتوی هزار و یک‌شب، شخصیت‌هایی نمادین هستند و هریک از چهره‌ها، نامی دارند که بازگوکننده‌ی شخصیت و نقششان در داستان است.

امیری به‌نام “شهرباز” داریم که با کارهایش، شهر که نماد جامعه است را به‌سوی نابودی و ویرانی کشانده و در برابر، زنی داریم به نام شهرزاد که نماد زایش شهر است. شهرزاد نماد زندگی و شهرباز، نماد میرانندگی است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه